Interieurontwerp accountantskantoor

Schuurmans & Rombauts

Voor accountantskantoor Schuurmans & Rombauts in Vught heb ik een interieurontwerp mogen maken en de projectbegeleiding mogen verzorgen voor de verbouwing en styling van het kantoor. Dit mede vanwege een samenvoeging van 2 verdiepingen naar 1 verdieping waardoor er een nieuwe indeling gemaakt moest worden zodat er voldoende werkplekken konden worden gerealiseerd.. Wat een toffe opdracht! 

Indeling en styling

Ik ben gestart met het maken van een moodboard voor bepaling van sfeer en kleur. Ik heb de kleuren die in het kantoor gebruikt zijn gebaseerd op de kleuren uit het logo om zo een frisse uitstraling en eenheid te creëren. Daarna ben ik begonnen met het kijken naar een optimale indeling. Daarbij heb ik voornamelijk ook gekeken naar de natuurlijke lichtinval en hoe we daar zo optimaal mogelijk gebruik van konden maken. Ook heb ik rekening gehouden met het behoud van de bestaande vloerbedekking en het bestaande kantoormeubilair omdat deze nog in goede staat waren en de wens was om deze te hergebruiken. 

De vergaderruimte is verplaatst naar de andere kant van het kantoor en voorzien van een prachtige zwarte stalen pui van 6 meter breed. Deze pui sluit mooi aan op de lijnen van het houtwerk dat al in het kantoor aanwezig was en tillen deze naar een hoger niveau. De vergaderruimte is tevens voorzien van 2 extra ramen voor daglicht en frisse lucht. Ook hebben we inbetween gordijnen aangebracht zodat als je meer privacy wenst je deze dicht kan doen maar wel de ruimtelijkheid behoud.

In de ontvangstruimte hebben we gebruik gemaakt van dezelfde balie maar deze een nieuwe frisse look gegeven middels tof behang op de muur achter de balie, planten, subtiele verlichting, een gezellig zitje en een persoonlijke touch door middel van de foto’s van alle medewerkers. Dit geeft het kantoor een gezellige doch zakelijke uitstraling waar je je als relatie / bezoeker enorm welkom voelt. Een fijne binnenkomst!

De kantoortuin is een fijne, grote, open en lichte ruimte geworden waar je een goede doorloop hebt naar alle spreekkamers en werkplekken maar ook gezellig even kan zitten aan de ronde tafel die we midden in de ruimte hebben geplaatst. Door het gebruik van een felle gele kleur in de stoelen hebben we ook een beetje pit aangebracht!

Middels het verwijderen van een aantal binnenmuren hebben we een heerlijke open en lichte ruimte kunnen creëren en zijn er werkplekken ontstaan met natuurijk daglicht waardoor het voor de medewerkers een prettige sfeer heeft om in te werken. Ook hebben we hier voldoende groen aangebracht voor een natuurlijk en frisse look!

De spreekkamers hebben ook een opfrisbeurt gekregen en we hebben de uitstraling meer open gemaakt door middel van het verwijderen van de folie die voor de privacy op de ramen was aangebracht. Om deze privacy toch voor een groot deel te waarborgen heb ik grote planten in de spreekkamers geplaatst zodat de eerste inkijk wordt weggenomen. 

De kantoortuin is een mooie, open, lichte ruimte geworden mede door het verwijderen van een aantal binnenmuren maar ook zeker doordat we de steunpilaren in de ruimte wit hebben geverfd waardoor ze veel meer opgaan in de ruimte. Ook is het een fris contrast met de zwarte stalen pui en het zwarte houtwerk. 

Wat zegt de opdrachtgever

In het voorjaar van 2020 hebben wij besloten om een interne verhuizing te ondergaan.

Wij zijn een accountantskantoor in Vught bestaande uit 11 personen en hebben zeker 13 jaar lang zeeën van ruimte gehad doordat wij over 2 bouwlagen verspreid aan het werk waren en een gigantisch archief hadden. Mede doordat dossiers voortaan digitaal worden opgeslagen hebben wij de beslissing gemaakt om de huur van 1 verdieping op te zeggen.

Een spannende stap, want hoe zorg je dat zo’n nieuw kantoor niet te steriel oogt, voldoende privacy biedt, genoeg opbergplek heeft maar ook sfeer uitademt?

We zochten iemand met een frisse en moderne blik. Gelukkig vonden we Sonja. Zij heeft goed geluisterd naar onze wensen die zowel op het gebied van stijl, kleuren, praktische wensen en budget heeft uitgewerkt in een mooi voorstel welke eveneens werd gepresenteerd middels een 3D presentatie. Behangstaaltjes, belichting, beplanting, kleurenstalen, overal werd aan gedacht. Het voorstel voldeed aan al onze wensen en straalde meteen eenheid uit.

Van het contact met de aannemer, het uitzoeken van meubilair, het bijstaan bij het maken van keuzes tot aan het kopen en bezorgen van de beplanting. Vanaf het begin tot het eind van deze metamorfose heeft Sonja ons altijd enthousiast en behulpzaam bijgestaan.

Wij zijn ontzettend blij met het eindresultaat! Voldoende werkplekken en opbergruimte, een prachtige nieuwe sfeervolle spreekkamer, mooie verlichting en wandaankleding, een nieuwe kantoortuin met een frisse look!

De wijze waarop Sonja onze visie heeft omgezet tot een werkelijk prachtig sfeervol kantoor maakt dat wij The Cozy Cocoon van harte aanbevelen!

Bas Rombauts

Situatie voor