Indeling en kleur in Vught

Voor een prachtige vrijstaande woning in Vught mocht ik een interieuradvies maken voor de inrichting en indeling van de woon- en eetkamer. De uitdaging was om de enorme ruimte knus en gezellig te maken maar ook functioneel in te delen en met deels behoud van de bestaande meubels.  Ook waren de bewoners wel toe aan een beetje kleur. Daar wist ik wel raad mee!  En er was die open ruimte naast de open haard die nu gebruikt werd als opslagplaats voor hout en speelgoed. Daar hebben we nu een mooie en functionele oplossing voor bedacht waardoor beide ruimtes weer in balans zijn. 

Knusse gezellige woonkamer

De woonkamer is voorzien behang met een gouden randje en de muren zijn geschilderd in een aansluitende kleur wat zorgt voor rust en eenheid. Ook hebben we groen aangebracht in de vorm van planten. Om een knusse zithoek te creëren heb ik de een hoekbank geplaatst in het midden van de ruimte. De kasten hebben we hergebruikt en zijn verplaatst van de eetkamer naar de woonkamer en hebben een frisse lik verf gekregen! 

Oplossing ruimte naast open haard

De open ruimte naast de open haard haalde de balans uit het interieur. Hier heb ik een oplossing voor bedacht. Door er een kast op maat in te laten maken heb ik in de eetkamer een fijne opbergruimte gecreëerd en een mooie plek om dierbare spullen neer te zetten. En aan de kant van de woonkamer is er een lees- en ipadhoekje ontstaan waar de kinderen heerlijk kunnen vertoeven en zich terug kunnen trekken. In deze hoek heb ik het behang terug laten komen zodat ook hier in deze hoek de eenheid terugkomt. Nu heeft deze open ruimte dus een dubbele functie gekregen en is de balans weer terug gebracht in beide ruimtes. 

Fijne ruimtelijke eetkamer

De eetkamer is voorzien van dezelfde kleur groen als de kleur in de woonkamer wat zorgt voor rust en eenheid. Ook hier hebben we groen aangebracht in de vorm van planten. Door hier de kasten die tegen de muur aan hingen weg te halen en te vervangen door de maatwerk kast creëren we hier meer leefruimte. Door het plaatsen van een grote lang eettafel en een aantal nieuwe stoelen is dit een heerlijk plek geworden om te vertoeven! Vooral door de fijne lichtinval door de schuifpui. 

Wat vindt de klant?