Indeling en inrichting complete benedenverdieping Vught

Voor een prachtige verbouwde tweekapper in Vught mocht ik een interieuradvies maken voor de inrichting en indeling van de benedenverdieping. Het huis is volledig opgeknapt en er is een flinke aanbouw geplaatst. De uitdaging was om de enorme ruimte knus en gezellig te maken maar ook functioneel in te delen en met behoud van de bestaande meubels. Eerder mocht ik voor de bewoners al een Advies aan Huis geven in hun vorige woning en ze waren zo blij met de sfeer die daar was ontstaan dat ze deze graag terug wilde zien in hun nieuwe woning. 

Functionele en gezellige indeling

Mede door de aanbouw aan de achterkant ontstond er een enorme ruimte. Om de ruimte knus en gezellig te houden zijn er zwarte stalen schuifdeuren geplaatst zodat er een natuurlijke indeling van de ruimte onstaat. Aan de voorkant bevind zich de gezellige zithoek met hierin de al aanwezige ruime hoekbank. Omdat de bank best al wat plek innam in de ruimte hebben we gekozen voor een maatwerkkast waar we de tv in hebben opgehangen en waar ook nog opbergruimte in is aangebracht. Door de kast niet zo diep te maken verlies je weinig ruimte maar is deze toch heel functioneel en door er wat leuke accessoires en planten in te zetten wordt het een echte eyecatcher.

Prachtige aanbouw omgetoverd  tot woonkeuken

Aan de achterzijde is een flinke aanbouw geplaatst met openslaande deuren naar de tuin. Ook zijn er 2 lichtkoepels geplaatst waardoor dit een hele fijne lichte ruimte is geworden. Hier bevinden zich de keuken met kookeiland en de eetkamertafel. Door deze functies samen in deze ruimte te plaatsen is hier een gezellige woonkeuken onstaan.Door hier gebruik te maken van dezelfde kleur als in de woonkamer blijft het interieur een geheel en in balans. 

Wat vindt de klant?

                 Van een nieuw huis een thuis gemaakt!
In onze vorige woning heeft Sonja al ‘advies aan huis’ gegeven. We waren toen op zoek naar een warme en toch moderne sfeer in onze woonkamer. Met haar advies (wat we keurig hebben uitgevoerd 😉) kregen we de sfeer in de woonkamer waar we al langer naar op zoek waren. Het lijkt simpel, een ander kleurtje en wat nieuwe meubels, maar wij kregen het niet bedacht. 
Toen een ander huis op ons pad kwam hebben we ook niet getwijfeld en Sonja wederom ingeschakeld. Een huis wat ‘kaal’ werd opgeleverd, waar we constructief wel de mogelijkheden zagen met een uitbouw ed. maar niet zo goed hoe we het dan de juiste sfeer konden geven, omdat het twee grote ruimtes werden. Sonja is meerdere keren in ons nieuwe huis geweest, heeft de gehele woonkamer opgemeten en is met haar ideeën en tekenprogramma aan de slag gegaan.
Wij kregen een mooi uitgewerkt plan gepresenteerd, uit diverse hoeken belicht, met onze meubels op schaal er in getekend en een paar opties qua afwerking/styling. Compleet met kleurnummers, behang staaltjes, lichtplan, plant ideeën en aanvullende meubels zoals barkrukken ed. Zo werd het kale huis ineens een nieuw thuis. Inmiddels wonen we bijna een half jaar in ons huis en het past ons als een jas; qua ruimte maar ook qua sfeer. We zijn weer blij met Sonja haar advies en kunnen het iedereen aanraden.
                             Pim & Irene Beekman

Situatie voor interieuradvies