Eindopdracht Interieurstyling NIA Academie module Kleuradviseur

Voor de module Kleuradviseur kregen we de eindopdracht om voor een medestudent een interieuradvies te maken voor een ruimte naar keuze. Ik had de opdracht om voor een medestudent een interieuradvies te maken voor een nieuw te bouwen chalet in Oostenrijk welke zij zelf gaan gebruiken maar ook praktisch en functioneel moet zijn voor de verhuur.

We zijn begonnen met het uitzoeken van een afbeelding waaruit we een kleurenpalet hebben gefilterd. Deze afbeelding is uitgezocht door mijn medestudent en hierop ben ik verder gaan borduren voor mijn advies.

Na het uitzoeken van de afbeelding zijn we met elkaar gaan zitten en hebben we een programma van eisen en wensen gemaakt. Wat is belangrijk? Waar moet ik op letten? Welke sfeer moet het uitstralen? Heel duidelijk was dat het praktisch en functioneel moest zijn mede vanwege de verhuur, sfeervol, voldoende opbergruimte, makkelijk schoon te maken, zitgelegenheid voor minimaal 8 personen en een warm nest om na een heerlijke dag skiƫn in thuis te komen. Hiermee had ik voldoende inspiratie om een moodboard te maken.

Na het moodboard ben ik gaan nadenken over de indeling. Hoe kan ik deze het beste vormgeven zodat deze aan de wensen voldoet. Hier is volgende plattegrond met indeling uit ontstaan.

Ook is nagedacht over het gebruik van materialen. Vanwege de verhuur is het belangrijk om materialen te kiezen die tegen een stootje kunnen! De wens was om de bank en eetkamerstoelen wel te voorzien van stof en niet van leer. Vandaar dat ik hier heb gekozen voor een aantal stevige stoffen van Kvadrat. Voor de vloer heb ik gekozen voor een gietvloer omdat deze makkelijk te onderhouden is. Verder heb ik gebruik gemaakt van hout in de keuken en het wandmeubel en het aanrechtblad van de keuken is van beton om alles een stoere look te geven. Om ervoor te zorgen dat het niet te kil wordt ligt er een kleed in de zithoek en worden alle wanden voorzien van een mooi behang. Al deze materialen kunnen jullie zien op het materialenbord.

Wat een toffe opdracht was dit en extra leuk vanwege de enthousiaste reacties van mijn medestudenten.