Interieuradvies kantoor Lister Buildings Weert

 Voor het prachtige kantoor van Lister Buildings in Weert ben ik gevraagd om mee te denken over de indeling en inrichting van de kantoortuin, vergaderruimte en ontvangstruimte van het kantoor. Ingegeven door het woningtekort, de klimaatproblematiek en een inefficiënte bouwsector is door het vastgoedplatform COFFR, Lister Buildings opgericht. Lister Buildings ontwerpt, ontwikkelt, produceert, realiseert  en investeert als één integrale partner in “next level” duurzame en innovatieve woningen .Wat een feestje om voor dit prachtige bedrijf een interieuradvies te geven dat aansluit op waar zij voor staan!

Plan van aanpak

Ik ben gestart met het visueel maken van mijn plannen in een presentatie. Hierin heb ik hele praktische en functionele voorbeelden gegeven van wat ik in gedachten had. Vanuit daar en een ingetekende plattegrond zijn we aan de slag gegaan om alle materialen, meubelen en aankleding bij  elkaar te verzamelen. Lister Buildings ontwerpt duurzame woningen mede door het gebruik van CLT hout dat volledig circulair is. Ik vond het daarom belangrijk om dit hout op diverse plekken in het kantoor terug te laten komen. Lister Buildings creeert circulaire leefomgevingen met een optimale balans tussen mens en natuur. Daarom vond ik het ook belangrijk om gebruik te maken van veel echte beplanting in het kantoor om het natuurlijke aspect extra te benadrukken. 

Voor de kantoortuin hebben we gebruik gemaakt van witte verstelbare bureaus, zwarte bureaustoelen en 2 grote vloerkleden onder de bureaus. Zo creeren we een gezellige werkomgeving waar ook sprake is van een goede akoestiek.  

Voor  de beplanting hebben we gebruik gemaakt van plantenbakken gemaakt van CLT hout waarvoor ik planten heb uitgezocht die tegen een stootje kunnen. Door het gebruik van planten in de werkomgeving  creëer je een gezonde omgeving met een natuurlijke en rustige uitstraling. 

Voor de kantoortuin hebben we de lange wand ook voorzien van een geraamte van CLT hout met plantenbakken en een heleboel groen. Wat eerst een saaie witte wand was is nu een verticale tuin in het kantoor geworden.  

In het verlengde van de verticale tuin is aan dezelfde wand een prachtige moscreatie gecreëerd met hierin het logo van Lister Buildings verwerkt.  

Voor de ontvangstruimte hebben we gekozen voor een rond kleed en ronde stoeltjes om zo alle rechte vormen in de totale ruimte te doorbreken. Door het gebruik van neutrale kleuren krijgt het geheel een rustige en natuurlijke uitstraling. 

In de ontvangstruimte komt ook het CLT-hout weer terug in de vorm van een geraamte waar plantenbakken aan hangen en ook hier hebben we weer flink gebruik gemaakt van echte beplanting.  Hierdoor krijgt de bezoeker direct feeling met de missie van het bedrijf. 

Voor de vergaderruimte hebben we gekozen voor een grote houten tafel  met zwart stalen onderstel. De stoeltjes zijn comfortabel en tevens draaibaar en zijn voorzien van een lichtgrijze stof met ook een zwart stalen onderstel. De wand is bekleed met CLT hout en voorzien van het logo van Lister Buildings. 

Aan de andere zijde hebben we gebruik gemaakt van een moswand welke over de gehele wand is doorgetrokken. Dit benadrukt nog eens extra de natuurlijke uitstraling! Doordat het plafond van de vergaderruimte vrij hoog is is de moswand ook een uitkomst voor een goede akoestiek in deze ruimte. 

Door gebruik te maken van een groot scherm kunnen hier tevens presentaties worden gegeven. Dit is een hele prettige ruimte geworden om zowel met kleinere en grote groepen te vergaderen. 

Wat zegt de opdrachtgever

“Bij Sonja aangeklopt om ons kantoor/fabriek om te toveren van muf kantoor naar een levendige, duurzame en groene werkomgeving! Inmiddels werken alle medewerkers er met veel plezier en krijgen we nog dagelijks complimenten over de gezellige en natuurlijke sfeer die de ruimtes ademen. Zowel van de collega’s als van relaties die ons kantoor bezoeken! Sonja denkt mee, maakt voor elk budget een passend plan, maar staat ook open voor eigen ideeën, om hier vervolgens een eigen draai aan te geven en te komen tot een passend samenspel. Veel dank daarvoor en een volgende keer zeker weer!”

Jerome Schiprowski 

Situatie voor